Twee minuten spreektijd

Vandaag krijg ik 3 minuten om de Amsterdamse gemeenteraad te vertellen wat ik van hun woeker erfpacht plannen vind.

180 seconden tijd. Voor een buitengewoon complex en verregaand onderwerp. Voor een plan waarmee de gemeente mij en 120.000 andere huishoudens uit de stad uit dreigt te jagen.

Mijn bijdrage:

“Er is al veel gezegd en geschreven. Ik heb ervoor u een overzicht van gemaakt op WOEKERPACHT.NL. Hier zal ik mij beperken tot de kern.

Erfpacht werd 100 jaar geleden ingezet door de gemeente als een soort bestemmingsplan. Het was nooit bedoeld om burgers mee leeg te zuigen. Tot 2001. Toen besloten PvdA en Groen Links om het contract met de erfpachter eenzijdig te wijzigen. Met als doel “afromen”

Daardoor werden er opeens erfpacht verhogingen mogelijk van DUIZENDEN procenten! Huurders worden bij wet beschermd tegen dit soort woeker stijgingen. Pachters niet. Die zijn weerloos. En de gemeente maakt daar op kwaadaardige wijze misbruik van. Zo werd een erfpacht contract een woekercontract.

Dit college komt nu met het voorstel “Eeuwig durende erfpacht”. Met de bedoeling om die woekerpraktijk op termijn te laten uitsterven. Maar daarvoor meoten de pachters moeten nog èèn keer langs de kassa. En een LEVENSVERANDEREND bedrag aftikken. Alsof je slavernij afschaft door slaven de mogelijkheid te geven om zichzelf eeuwig vrij te kopen. Maar dan wel met een zak goud. Dat is sadistisch. Want die slavenhouder weet donders goed dat die slaaf dat niet heeft.

College, raadsleden van D66, SP, VVD, PvdA, GL, CDA en PvdO, STOP met het uitknijpen van uw pachters. SCHAF deze slavernij gewoon AF”

3 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *