D66 verwacht forse wijzigingen

“We rekenen erop dat het college naar aanleiding van de inspraak forse wijzigingen gaat aanbrengen in haar voorstel.” Aldus Joris van Osselaer (D66) in de Telegraaf van vandaag.

Samenvatting:

’Nieuw plan beter’

Amsterdam – De Stichting Erfpacht Belang Amsterdam (Seba) schaart zich achter het alternatieve erfpachtplan dat CDA, Partij voor de Dieren en Partij van de Ouderen hebben ingediend. Volgens Seba is het alternatief van de drie partijen een goed plan dat erfpachters beter beschermt. Maar Eduard de Geer, Koen de Lange en Adam Bakker (vlnr.) willen procederen tegen WOZ-besluiten. Volgens De Lange wordt de druk hiermee bovendien verder opgevoerd op coalitiepartijen D66 en VVD, die het erfpachtsysteem willen hervormen.
D66 verwacht ’forse wijzigingen’ in het collegevoorstel.

Raadslid Joris van Osselaer (D66) vindt het goed dat de drie partijen CDA, PvdD en PvdO elkaar hebben gevonden en „een voorstel doen dat duidelijk rekening houdt met de impact op de erfpachter. Het plan lijkt op het eerste zicht dichter aan te sluiten bij de huidige praktijk van herzieningen”, aldus Van Osselaer. „Die aansluiting met de bestaande praktijk is iets waarvan we samen met de VVD-fractie hebben gezegd dat dat beter moet in het huidige collegevoorstel. We rekenen erop dat het college naar aanleiding van de inspraak forse wijzigingen gaat aanbrengen in haar voorstel.

De VVD laat weten nog niet inhoudelijk op het plan van de drie partijen in te willen gaan. „We zijn het goed aan het bestuderen”, zegt raadslid Tjakko Dijk.

Bron:  ‘Nieuw plan beter’ – Mike Muller – Telegraaf – 28 feb 17

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *